Likdoorns en eeltpitten...een vervelend ongemak

Likdoorns of eksterogen in de volksmond kunnen heel wat ongemak veroorzaken. Een likdoorn is een vaak pijnlijke, naar binnen gegroeide eeltplek.

Meestal ligt de oorzaak aan verkeerd schoeisel, te groot of te nauw, waardoor er meer druk/wrijving op de huid wordt uitgeoefend en zo eelt en daarna likdoorns of eeltpitten doet onstaan.

Likdoorns kunnen zowel op en tussen de tenen voorkomen, in de nagelwal alsook onder de voet. Er zijn verschillende soorten likdoorns en elke moet op een specifieke manier behandeld worden.

Soms wordt een wratje al eens verward met een likdoorn, vandaar je beter niet zelf experimenteert met het verwijderen en dit aan een specialist overlaat, de medische pedicure.

Laat het niet te ver komen en maak op tijd een afspraak bij een medische pedicure. Likdoorns en eeltpitten kunnen probleemloos verwijderd worden tijdens 1 of meerdere behandelingen. Soms heb je de eerste dagen na het verwijderen van de likdoorns het gevoel dat deze is terug gekomen en meer pijn geeft...wat erna stilletjes wegtrekt. Dit is compleet normaal.

Het verwijderen van de likdoorn of eeltpit is één ding...het aanpassen van juiste schoenen is evenzeer van belang. Zolang u schoenen blijft dragen die niet voetvriendelijk zijn gaan de likdoorns blijven weerkeren. Draag dan ook zorg voor goede schoenen.

Op May 13, 2017